#5 Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest

Virginia Shea kirjutatud raamat "Netiquette", mis esmakordselt avaldati 1994. aastal. Raamat käsitleb võrgusuhtluse ja internetietiketi põhimõtteid ning annab juhiseid selle kohta, kuidas käituda virtuaalmaailmas. Shea esitab 10 käsireeglit võrgus käitumiseks, mis on mõeldud selleks, et omada positiivset ja viisakat suhtlust internetis.

Sellel nädalal vaatame ühe mis minu arust jäi sama tähtsaks kui 1990-ndatel ja üks mida hindan tähtsuse kaotanuks. 

Sama tähtis.
Mäleta, et tegu on inimestega: See reegel on endiselt väga tähtis, võib-olla isegi rohkem kui kunagi varem. Tehnoloogia areng on suurendanud võrgusuhtluse ulatust, kus virtuaalsuhtlus on kasvanud ja muutunud keerulisemaks, on vajalik mäletada, et ekraani taga on päris inimesed. Viisakalt ja kaastundlikult suhtlemine aitavad luua positiivset ja kaasavat online-keskkonda.

Tähtsuse kaotanud või vähenenud.
Austa teiste inimeste privaatsust: Sotsiaalmeedia levikuga on muutunud inimeste suhtumine privaatsusse ja isikliku info jagamisse. Paljud inimesed jagavad vabatahtlikult oma ja teisi igapäevaelu hetki, mõtteid ja isiklikke andmeid erinevatel platvormidel, nagu Facebook, Instagram ja Twitter.



http://albion.com/netiquette/


Comments

Popular posts from this blog

#1 Noppeid IT ajaloost

#3 Uus meedia...?

#9 IT juhtimine ja riskihaldus