#VabaBlogi - Töö ja Tehisintellekt: Mõned asjad, mis võivad muret tekitada


Kui mõtleme robotitele ja tehisintellektile (AI) töökohal, tundub nagu elaksime tulevikufilmis. Tundub ka, et see tulevik ei ole päris nagu peolauas istumine. Siin on mõned asjad, mis võivad natuke muret tekitada. 
Kuid järgmises artiklis püüan ka midagi kasulikku esile tuua.


Tööd Kaovad
Esiteks, jah, robotid võivad mõned töökohad ära võtta. Kui robot saab teha sama tööd, mida inimene, aga kiiremini ja odavamalt, siis mõnikord firmad otsustavadki, et robot on parem valik. See on natuke nagu filmides, kus robotid võtavad üle, ainult et reaalsuses.

Peab Pidevalt Õppima
Tehnoloogia muutub nii kiiresti, et ühel päeval oled sa tipus ja järgmisel päeval võid avastada, et su oskused on vananenud. See tähendab, et pead pidevalt õppima ja ennast täiendama, et mitte maha jääda. 

Mitte Kõigil Pole Võrdseid Võimalusi
Kui räägime robotitest ja AI-st, siis need, kellel on raha ja võimalused õppida uusi asju, saavad hakkama. Aga mitte kõigil pole neid võimalusi. See võib tekitada lõhe nende vahel, kes on "tehnoloogiaga sõbrad" ja nende vahel, kes ei ole. Nagu oleks kaks eri maailma.

Eetika ja Turvalisus
Robotite ja AI-ga tulevad kaasa ka keerulised küsimused. Näiteks, kes vastutab, kui robot teeb midagi valesti? Ja kuidas me kaitseme inimeste eraelu, kui robotid ja AI suudavad jälgida peaaegu kõike, mida me teeme?

Mis Saab Inimestest?
Ja siis on veel see, kuidas kõik see mõjutab inimesi ise. Kui inimesed kaotavad töö robotitele või tunnevad, et nad peavad nendega võistlema, võib see olla päris stressirohke. Samuti, kui me hakkame liiga palju sõltuma robotitest, võime unustada, kuidas ise probleeme lahendada või uusi asju välja mõelda.

Kokkuvõttes
Niisiis, kuigi robotid ja AI võivad teha palju ägedaid asju, ei ole kõik päris nii lihtne ega lõbus, nagu tundub. Me peame mõtlema, kuidas kõik see mõjutab töökohti, inimeste oskusi ja ühiskonda tervikuna. Ja oluline on, et kõik saaksid kasu tehnoloogia arengust, mitte ainult mõned. Nagu üks suur puzzle, mille kõik tükid peavad sobima.


https://medium.com/@navadiyaha/ai-good-or-bad-unveiling-the-pros-and-cons-of-artificial-intelligence-45fba04207dd

Comments

Popular posts from this blog

#1 Noppeid IT ajaloost

#3 Uus meedia...?

#9 IT juhtimine ja riskihaldus