#9 IT juhtimine ja riskihaldus

Kahe tuntud IT-juhi valimisel, kes esindavad erinevaid juhtimisstiile, keskendun kahele silmapaistvale tegelasele: Elon Musk ja Jeff Bezos. Need kaks juhti esindavad erinevaid lähenemisi juhtimisele, kajastades nende organisatsioonide kultuuri ja strateegiat.


Arengumootor : Elon Musk

Kuigi Elon Musk on keeruline ja mitmekülgne isiksus, ma määran talle kõigepealt Arengumootori võimet.
Elon Musk on hea näide "arengumootorist", kuna tema töö ja visioonid on oluliselt muutnud mitmeid tööstusharusid, sealhulgas autotööstust Tesla kaudu ja kosmosetööstust SpaceX-iga.
Elon Musk on tõeline muutuste meister. Ta on nagu see tüüp, kes ei lepi kunagi sellega, mis hetkel on, vaid vaatab alati, kuidas asju paremaks teha. Olgu see siis autode tegemine elektriliseks Teslas või kosmose vallutamine SpaceXiga, Musk tahab alati midagi suurt ja olulist ära teha. Ta on nagu see sõber, kes ei räägi ainult unistustest, vaid paneb need ka päriselt juhtuma. Musk mõtleb tulevikule, kus me kõik sõidame puhtatel elektriautodel ja puhkame Marsil, ning ta teeb kõvasti tööd, et see kõik päriselt juhtuks.


Ülemus: Jeff Bezos

Jeff Bezos on see mees, kes tegi Amazonist hiiglase, alustades lihtsalt raamatute müügist internetis ja kasvades tohutuks poeks, kus on olemas pea kõik, mida võid otsida.  Bezos näitas, kuidas internetis müümine võib täiesti uuele tasemele jõuda, ja muutis sellega, kuidas me kõik oste teeme. Ta on nagu boss, kes hoiab kõik niidid enda käes ja teeb suuri otsuseid, mis muudavad kogu mängu.
Bezos'i suutlikkus juhtida ja mõjutada oma ettevõtet näitab tema võimekust kui ülemust.



https://www.indiatoday.in/technology/news/story/elon-musk-was-an-insane-boss-who-did-not-like-hearing-no-from-people-reveals-space-x-cofounder-2437030-2023-09-18

Comments

Popular posts from this blog

#1 Noppeid IT ajaloost

#3 Uus meedia...?