#12 Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

Kasutatavus on veebis väga tähtis, sest see mõjutab, kui lihtsalt ja meeldivalt inimesed saavad veebilehti kasutada. Toon näiteks ühe hea ja ühe halva juhtumi, mis näitavad, kuidas kasutatavus võib erineda.



Hea näide: Õppitavus ja tõhusus Google'i otsingumootoris

Google'i otsing on super näide sellest, kuidas asjad peaksid töötama. Kohe, kui sa Google'i avad, näed otsingukasti ja saad aru, mida teha. Pole vaja juhendeid lugeda. Kui oled harjunud Google'it kasutama, läheb info otsimine veelgi kiiremaks. Häälotsing ja isikupärastatud tulemused teevad asja veelgi mugavamaks. Google näitab, et lihtne disain ja selged funktsioonid teevad kasutaja elu lihtsamaks ja meeldivamaks.



Halb näide: Veakindlus ja tõhusus Windows 8 kasutajaliideses

Windows 8 tõi palju uusi muudatusi, mis ei meeldinud paljudele kasutajatele. Nad võtsid ära Start-nupu ja tõid sisse Metro UI, mis oli mõeldud puutetundlikele ekraanidele, aga see segas tavaliste arvutikasutajate elu. Paljud inimesed ei saanud aru, kuidas uues süsteemis toimetada, ja see tegi kasutamise keeruliseks. Kasutajad pidid tihti otsima, kuidas teha lihtsaid asju, mida varem sai teha automaatselt.


Need näited näitavad, kuidas hea ja halb disain võivad mõjutada kasutaja kogemust veebis.




https://www.makeuseof.com/windows-8-fail-retrospective/



Comments

Popular posts from this blog

#1 Noppeid IT ajaloost

#3 Uus meedia...?

#9 IT juhtimine ja riskihaldus